“Капачки за бъдеще” идва във В. Търново и Г. Оряховица

Публикувано на пт, 16 окт. 2020
387 четения

Организаторите на националната кампания “Капчаки за бъдеще” отново идват във В. Търново и Г. Оряховица. В старата столица ще бъде разкрит пункт за събиране на пластмасовите капачки на 24 октомври – събота. Той ще бъде разположен на паркинга пред централния вход на стадион “Ивайло”, където ще има доброволци от 11,00 до 15,00 ч. По време на предишното издание на кампанията във В. Търново, което се проведе през юни, в рамките на няколко часа бяха събрани над 8 тона капачки, предоставени от граждани, фирми и организации.
Отново на 24 октомври ще има пункт и на Летния театър в Г. Оряховица за времето от 10,00 до 13,00 ч. Събраните средства от кампанията са предназначени за закупуване на апаратура за детските и родилни отделения в болниците в страната. Досега инициаторите на “Капачки за бъдеще” успяха да подменят най-старите кувьози в 22 общински болници в България, с което са помогнали на стотици бебета. А от началото на тази година са осигурили апаратура за още 14 болници.
От създаването на кампанията през 2017 г. досега са рециклирани над 400 000 кг пластмасови капачки, като 100 % от събраните средства са отишли за дарения за лечебните заведения.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново