Вицепрезидентът Йотова разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на Клуба на великотърновци в София

Публикувано на пт, 16 окт. 2020
94 четения

Вицепрезидентът  г-жа Илияна Йотова се срещна с част от ръководството на Културния клуб на великотърновци,които живеят в София. Срещата беше по покана на г-жа Йотова, но поради усложнената епидемологична обстановка в нея участваха само част от Управителния съвет, председателят доц. д-р инж. Атанас Дончев, заместник председателят Димитър Димитров и секретарят на клуба проф. Милка Георгиева.

По време на разговорите беше обсъдена дейността на клуба през годините на неговото съществуване и възможностите за популяризирането му и привличането на млади хора в благородната кауза за възпитание на поколенията в любов към родното място и родината. Във тази връзка г-жа Йотова запозна представителите на клуба с инициативата „Будната България“, която самата тя и нейният екип организира с българите в чужбина по повод Деня на народните будители.

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че съвременните условия на виртуално общуване чрез социалните мрежи в интернет изисква нов подход при привличането на млади хора в клуба. В тази връзка г-жа Йотова подсказа идеята за търсене на контакти с наши съграждани по света и иницииране на точно такова виртуално общуване с обменяне на мнения и видео записи, с разкази за живота им в различните точки на света, които да сближават хората със съвпадащи интереси и по някакъв начин да се впишат в инициативата, подета от екипа на вицепрезидента.

Срещата завърши, но контактите, които стартираха още през 2018 г., когато вицепрезидентът  г-жа Йотова беше скъп гост на членовете на клуба, ще продължат и занапред.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново