Вицепрезидентът връчи дипломите на абсолвенти от Стопанския факултет

Публикувано на ср, 16 Дек. 2015
174 четения

“Като общество сме в преход вече 25 години, изредиха се много правителства, но нито едно от тях досега нямаше куража да изведе пред скоба темата за бедността, да я направи приоритетна и оттук да разплитаме или оплитаме чорапа. Няма как да не се засегнат теми като демография, здравеопазване, социална сфера, култура, национална идентичност и въобще темата за националния просперитет.” Това заяви пред студенти от Великотърновския университет вицепрезидентът Маргарита Попова вчера. Тя участва в дискусия по проблемите на властта и лидерството с възпитаници на Стопанския факултет.
“Елитите са групи от хора и общества, които са самоизолирани и водят паралелен живот. Лидерите са тези, останали в историята, дали живота си за висока кауза, апостоли на свободата, за тях се създават митове и легенди”, заяви Попова в отговор на многобройните въпроси на младите хора. Тя обобщи, че в момента ситуацията в света е сложна и че за последните 7 години се наслагват криза върху криза. Че европейските лидери също се суетят относно бежанския проблем и че страданията днес са родени от “безчестията и корупцията” по света. Вицепрезидентът призна пред студентите, че няма самочувствие да дава рецепти, но мечтае след 20 години да живее в една по-просперираща България. Това е времето, когато сегашните младежи ще са начело на управлението и ще работят за страната си, за Балканите и за Югоизточна Европа.
На срещата присъства областният управител проф. Пенчо Пенчев, а студентите бяха от специалностите “Публична администрация”, “Маркетинг”, “Финанси”, “Туризъм”, “Стопанско управление” и др.
По-късно вицепрезидентът и ректорът проф. Христо Бонджолов връчиха дипломите на 280 абсолвенти от професионално направление “Администрация и управление” (на снимката). Тържеството се проведе в аулата на ВТУ. 109 са отличните студенти, а седем от тях приключват следването си като пълни отличници.
Златина ДИМИТРОВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново