Вицепремиерът Томислав Дончев връчи дипломи в Стопанския факултет

Публикувано на пн, 9 Дек. 2019
94 четения

Вицепремиерът Томислав Дончев връчи дипломи на абсолвенти от Стопанския факултет при ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. 241 завършващи, от които 193-ма са от направление “Администрация и управление”, а 48 – от “Социални дейности”, получиха свидетелствата си в аулата. Отличниците на випуска са 97, като петима от тях са с успех Отличен 6,00.
В препълнената зала вицепремиерът, който е възпитаникът на ВТУ и бивш учител в Хуманитарна гимназия, сподели спомени и даде напътствия на завършващите. “Този университет за мен е особено важно място. Тук и аз, като вас, получих първата си диплома и научих много не само от книгите и преподавателите. Тук се научих да възпитавам себе си, да се променям и да променям света около мен. Няма да ви лъжа, че успехът стои и ви очаква. Убеден съм, че ще успеете, но трябва да гоните успеха, да го стигнете и да го хванете. България има нужда от критични и силни граждани, които ще станат добри ръководители. Това ще гарантира бъдещето на страната ни. Животът е чудно приключение. Не чакайте някой да ви дава. Търсете, искайте, вземайте. Не чакайте някой да ви каже. Питайте. Хубаво е всеки да има персонален план и да го следва, защото животът без план е вид безпътица, но наред с това изобщо не се притеснявайте да си сменяте плановете. В крайна сметка животът е низ от предизвикателства. Не бъркайте рутината с професионализма. Рутината е душевна и интелектуална леност. Провокирайте себе си, за да може да давате най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да спазвате финия баланс между самоувереност и самокритичност. Всяко залитане в едната или другата посока е опасно. Не се страхувайте от провала, защото от всеки провал може да научите много повече, отколкото от всеки успех. Търсете вашата истина”, заяви Дончев.
Деканът на Стопанския факултет проф. дн Пенчо Пенчев сподели увереността си в успешната реализация на своите възпитаници. Той отбеляза, че в продължение на няколко години преподавателите са предали на студентите своите знания, умения и компетентности, а дали са успели, ще покаже пазарът на труда. От страна на абсолвентите благодарствено слово прочете Звезделина Бешкова, а Симона Стефанова произнесе студентската клетва, която всички от Стопанския факултет повториха на глас.
“Завършили нашия университет, вие ще тръгнете по широкия свят или, надявам се, ще останете в България, за да работите за държавата си. Навсякъде, каквото и да направите, не забравяйте, че зад вас стои името на ВТУ. По вас ще съдят за него и то след време ще работи за вас. Когато носим достойно името на тази институция, тогава нещата ще се получат”, каза от официалната трибуна ректорът проф. Христо Бонджолов.
На тържеството присъстваха още Великотърновският митрополит Григорий, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, декани на факултети и десетки гости.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново