Випуск 2019 на свищовското СУ „Н. Катранов“ изпрати 20 отличници

Публикувано на нд, 23 юни 2019
144 четения

На тържествена церемония в актовата зала на СУ „Николай Катранов“ в Свищов, в присъствието на учители, родители и роднини, директорът на училището Генади Иванов връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2019.

Учениците от XIIа и XIIб клас с класни ръководители Палома Тодорова и Ангел Ангелов оставят своята ярка звезда в Катрановската алея на славата като Випуск на победителите.

Те завоюваха за училището първото място в област Велико Търново на втората матура с резултат 5,17. Благодарение на тяхното отлично представяне, Средно училище „Николай Катранов“ е на трето място в областта на държавния зрелостен изпит по български език и литература с резултат 5,06. Училището се нарежда в Топ 3 на областта и по брой отличници – 11 зрелостници са с отлични оценки и на двете матури.

Випуск 2019, който включва 51 ученици, завършва с 20 дипломирани отличници с общ среден успех от обучението в гимназиален етап над 5,50. Първенец на випуска е Кристиян Любчев Варамезов от XIIб клас, следван с минимална разлика от Маргарита Георгиева Йорданова от XIIа клас.

 

СУ „Николай Катранов“ – гр. Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново