“Гранд хотел Янтра” представи обновения си ресторант

Публикувано на вт, 25 Февр. 2020
6198 четения

С дегустация на отбрани вина и атрактивни кулинарни изкушения “Гранд хотел Янтра” във В. Търново откри изцяло обновения си ресторант. Новата визия е издържана в модерен смарагдовозелен цвят, умело съчетан с каменна облицовка и изчистени форми. Елегантният облик на ресторанта е допълнен с дървени и огледални елементи, придаващи усещането за пространство и уют, а таванът впечатлява с красиви орнаменти. Дори най-малките детайли от обзавеждането, както и аксесоарите са съобразени с водещия стил в интериора на ресторанта и с доминиращите цветове.
Местата в единствения по рода си панорамен ресторант са общо 280 или с 60 повече, а терасата на ресторанта с изглед към хълма Трапезица, Царевец и Арбанаси е с капацитет 60 места и ще очаква първите си гости в следващия месец.
“Тази година “Гранд хотел Янтра” навършва 15 г. от своето съществуване като име и марка. Продължаваме да надграждаме постигнатото, благодарение на вас – нашите верни клиенти, които сте нашата градивна критика за израстване”, заяви в приветствието си към гостите комплексният управител на четиризвездния хотел Иво Стайков.
Освен новия стил, ресторантът залага на богато и изцяло обновено меню, включващо интересни предложения. То е подготвено от новия екип в кухнята и главния готвач шеф Станимир Братоев. В кулинарния тандем са само изявени професионалисти, работили в елитни ресторанти в Италия, Великобритания и България. За приготвянето на ястията се използват само висококачествени продукти и меса. При десертите във виенската сладкарница на хотела и уютния лоби бар се залага изцяло на нова концепция. Сред изненадите за любителите на добрата кухня са тематичните вечери и дегустации, които предстои да бъдат организирани в следващите месеци.
Специално за винената дегустация, проведена миналата седмица, екипът на ресторант Янтра бе подбрал уникални предложения, умело съчетани с презентираните вина от фирма “Бибендум”. За началото на вечерта бе сервирана салата с микс от бейби спанак, рукола, чери домати, сирене “Котидж”, див лук, крутони и лимонов зехтин, поднесени с ракия. Платата със сирена и кашкавали, гарнирани с плодове, бяха сервирани с чаша бяло вино “Санта Сара”. От същата изба бе и розето, поднесено към ароматна порция пиле тапас. За почитателите на червеното вино бе сервирана чаша “Санта Сара” към свински врат с полента. “Бялото и червено вино са от бранда “Black sea”, чието наименование идва от това, че винарната се намира в град Поморие. И трите вина са купажни, съчетаващи различни сортове. Червеното е купаж от “Каберне Совиньон” и “Мерло”, а бялото от “Совиньон блан” и “Пино Гри”. Розето е комбинация от “Пино ноар” – 30 %, толкова е и “Каберне Совиньон”, а останалите два сорта са “Гренаш” и “Мурведър”, които са типично френски сортове за розе”, разказа Христо Вачев, представител на “Бибендум”, с които “Гранд хотел Янтра” работи от години.
Завършекът на вечерта бе тортата “Червено кадифе”, сервирана със 7-годишно арменско бренди “Перно Рикар”.
За националните чествания и празника на Велико Търново “Гранд хотел Янтра” е подготвил специални пакети. За настроението на гостите ще има музика на живо. От откриването си до сега луксозният хотел успя да се наложи като предпочитано място в региона не само за българските, но и за чуждестранните туристи. “Гранд хотел Янтра” работи целогодишно и предлага отлични възможности за отдих, познавателни и културно-исторически турове, бизнес срещи, семинари и тиймбилдинги, фирмени и семейни тържества.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ
и личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново