Вече сме на 7-мо място по най-ниски цени на горивата

Публикувано на вт, 8 Ян. 2019
462 четения

Седмо място в страната по най-ниски цени на горивата заема вече област Велико Търново. Новото място в класирането е три месеца след като регионът оглавяваше челните позиции с най-високи цени. В момента средната цена на бензина е 1,92 лв./л или с 2 ст. по-евтин от средния за страната. Литър дизел се продава за 2,12 лв. при средно 2,14 лв./л. Преди старата столица с най-ниски цени се нареждат Габрово, Русе, Сливен, Ст. Загора и Пловдив.
Във В. Търново големите търговци на горива предлагат бензина между 1,92 лв. и 1,99 лв. за литър, а при дизела цената варира от 2,12 до 2,19 лв., показа проверка на “Янтра ДНЕС”. По-малко от търновци продължават да плащат жителите на Горна Оряховица, където един от най-посещаваните обекти продава бензина за 1,79 лв., а литър дизел върви по 1,95 лв., заради което много търновци все още не се отказват да зареждат в съседния град.
От средата на октомври миналата година, когато бяха отчетени най-високите цени на горивата във Велико Търново, най-масовият бензин е поевтинял с над 40 ст., а дизелът с близо 60 ст.
По-високите цени и протестът на великотърновци провокираха масово гражданско недоволство в много градове на страната, а КЗК се самосезира и започна секторен анализ на цените на горивата. В регулатора бе входирана жалба от граждани от В. Търново, след която бе образувано производство по случая, като все още се чака решението на КЗК.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново