Великотърновци настояват за премахването на опасни дървета

Публикувано на чт, 14 май 2020
627 четения

Великотърновци, живеещи в кв. “Варуша”, стартираха подписка с искане за спешни мерки за подрязване на опасни дървета, чиито клони са надвиснали над жиците на електропреносната мрежа. Притесненията на хората от ул. “Кольо Гайтанджията” са, че съществува реална опасност от инцидент. Отделно високите дървета се извисяват над къщите и запушват с листа олуците. И докато много граждани се оплакват от липсата на зеленина в различните квартали на града, то на въпросната улица хората казват, че при тях е в повече. Част от дърветата са стари и много високи и неведнъж са падали клони върху улицата и паркиралите на нея автомобили, разказва един от потърпевшите. За щастие засега няма пострадали хора, но се надяват да бъдат предприети мерки, преди да стане инцидент.
След събирането на подписите на всички потърпевши инициаторите ще ги внесат в Общината. Споделят, че улицата е една от най-занемарените в града, а зимата и по време на дъжд мястото е непристъпно. Къщите в района са построени в средата на 60-те години и оттогава улицата не е асфалтирана. Настилката е силно разрушена и на места изцяло липсва. Преди две години един от живеещите на “Кольо Гайтанджията” закупи 6 т фракция и запълни с нея дупките. След поройните дъждове през пролетта и лятото от нея не бе останало нищо. Миналата година от Общината предоставиха на хората фрезован асфалт, с който да запълнят огромните ями пред домовете си, като обещанието на местната администрация е, че злополучната улица е планирана за ремонт със средства от държавата.
На обещания хората отдавна не вярват, но се надяват, че поне дребните проблеми, с които ежедневно се сблъскват и са лесни за разрешаване ще могат да намерят място в дневния ред на администрацията в старата столица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново