Великотърновски танцьори обраха наградите на “Болярска купа 2019”

Публикувано на пн, 17 юни 2019
717 четения

Танцьорите от “Ксани денс” обраха наградите в националната танцова надпревара “Болярска купа 2019”, която се проведе в ДСК “Васил Левски” във В. Търново. В турнира за картотекирани двойки участниците бяха 58, а първото място в клас 11Е спечелиха Христо Чанев и Яна Господинова. Техни подгласници са Александър Елефтеров и Сияна Стойнова, заели второто място. Двете двойки са най-малките надежди на търновския клуб при картотекираните  двойки.

Двойката Христо Чанев и Яна Господинова заеха категоричните първи места в шестте танца, които изпълниха и бяха безпрецедентни фаворити на съдиите в своя клас. Това заслужено им отреди преминаване в клас 11D.

Максим Славчев и партньорката му Диляна Горанова от Клуб по спортни танци “Фиеста” са първи в категория 13D и също спечелиха “Болярска купа”. Възпитаницитге на СУ “Емилиян Станев” станаха трети в категория ЮМВ ST и LA. За първи път като картотекирана двойка се състезаваха  Владимир Илиев и Никол Узунова от „Ксани денс“, заели пето място в клас 13Е.

Семейната двойка Александър и Карина Господинови от „Ксани денс“, която си партнира и в танците, са сред финалистите в клас 18D+D, спечелвайки съдиите с много усмивки, техника и страст в танцовото изкуство.

За “Болярска купа 2019″ се състезаваха 110 участници, а танцьорите на КСТ „Ксани денс” защитиха името си на един водещите клубове по спортни танци в България. Най-малката двойка Христо Чанев и Яна Господинова достигнаха до престижната финална шестица в категория “Деца” II.

В състезанието се включиха клубове по спортни танци от София, Пловдив, Шумен, Казанлък, Варна, Бургас, Враца, Русе, Стара Загора и др. „Болярска купа 2019“ журираха 21 съдии от най-висок ранг в международен мащаб и в България. Спортното събитие се проведе под патронажа на кмета на В. Търново Даниел Панов. От името на Общината на Ксандриния Капелова от КСТ „Ксани денс” беше връчена Старопрестолна грамота за постигнати високи резултати на международни и национални състезания по спортни танци.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново