Великотърновски фотомодел озари „Космополитън“

Публикувано на пт, 8 Февр. 2019
5499 четения

Кадър с великотърновския фотомодел Биляна Първанова е включен в испанското издание на „Космополитън“. Снимката на 22-годишната красавица била избрана сред хиляди фотографии. Изображението придружава полезна статия за брекетите, разясняваща на читателите най-подходящата възраст за прилагане на този вид ортодонтско лечение.

Успехът на Биляна в чуждестранното издание е резултат на сравнително ново за нея начинание – стоковата фотография. Тази дейност е свързана с позирането за снимки и качването им на различни онлайн платформи, от които могат да бъдат  закупени. Биляна споделя, че цената на един фотос може да бъде жълти стотинки, но и хиляди левове. Стойността зависи от популярността на изображението, честотата на неговото търсене и дали купувачът е съгласен да го сподели с други,  желаещи да го използват. Моделът разказва, че никога не знае къде и кога ще види образа си, защото единствената връзка между купувача и снимката е фотографът й. Понякога дори майсторът на фотоса не може да разбере на кого го е предоставил, тъй като продажбата му се извършва онлайн.

Моментите на изненада за младата дама са много чести, тъй като среща лика си в различни чуждестранни сайтове, списания, дори на билбордове, рекламиращи различни стоки.

Биляна винаги е изпитвала увлечение към фотографията. Първоначално стремежът й бил насочен към способността лично да улавя красотата около себе си, дори си закупила професионален фотоапарат. С времето обаче осъзнала, че мястото й е пред обектива, а не зад него. Така вече шест години активно се занимава с моделство в полза на различни брандове. „Безусловно обаче „Космополитън“ остава моето лично постижение, което за втори път ме кара да чувствам удовлетворение от работата си” – коментира великотърновката. Първата снимка на фотомодела, която попаднала в световноизвестното списание, е в унгарското му издание. Тогава фотосът бил свързан със статия за неспособността на хората да издържат без мобилните си устройства.

В живота на красивата търновчанка предстои едно от най-важните събития – това да стане майка. Съвсем скоро тя очаква първородната си рожба. Този етап от съзряването обаче категорично не пречи на кариерното й развитие. Биляна разказва, че до четвъртия месец от бременността си е участвала активно във фотосесии, рекламирайки луксозен бранд за бельо.

„Готова съм съвсем скоро да се върна отново пред обектива, но в друга форма и светлина – малко по-закръглена, но с ключова роля в красиви бебешки фотосесии“ – смее се бъдещата майка.

Михаела ГЕОРГИЕВА
сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново