Великотърновски архитект влезе в Управителния съвет на САБ

Публикувано на вт, 16 май 2023
745 четения

Великотърновският архитект Милен Маринов беше избран за член на Управителния съвет на Съюза на архитектите в България. Това стана по време на XXXIV общо отчетно-изборно събрание, което се проведе на 13 и 14 март в София. За председател на организацията беше избран арх. Петър Диков, като за позицията имаше общо 12 кандидатури. След избирането му бяха гласувани предложенията за членове на УС на САБ, в който влиза и арх. Милен Маринов.
“Приемам тази отговорност и влизането ми в Управителния съвет като престиж за В. Търново и региона, тъй като това е организация с традиции и сериозни международни контакти. Съюзът се оформя като творческата организация на гилдията, която има за цел да утвърждава архитектурата като изкуство, както и ценностите и резултатите на архитектурното творчество”, заяви арх. Милен Маринов. Той допълни, че Съюзът на архитектите в България представлява своите членове и защитава техните творческо-професионални интереси пред държавни, общински и международни институции, юридически и физически лица. Организацията е член на Международния съюз на архитектите (UIA).
В края на миналата година арх. Милен Маринов беше отличен с грамота в националния конкурс “Сграда на годината 2022”. Той участва в него с проекта си за реставрация на Минералната баня в с. Ягода, община Мъглиж, и се бореше за наградата на публиката заедно с други отличени обекти. Арх. Маринов получи грамота от престижния конкурс по време на връчването на гoдишнитe нaгpaди, а церемонията бе уважена от над 450 официaлни гости, партньори, вoдeщи инвecтитopи, строители и apxитeкти.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново