Великотърновската полиция следи за недопускане на безцелни пътувания

Публикувано на сб, 21 Мар. 2020
4136 четения

Ръководството на Областна дирекция на МВР – В. Търново е предприело необходимите действия за контрол и стриктно спазване на наложените допълнителни противоепидемични мерки за недопускане безцелно пътуване на гражданите извън областните центрове. Те са посочени в заповедта на министъра на здравеопазването и влязоха в сила от полунощ на 21 март.

Изградени са контролно пропускателни пунктове на входно-изходните точки на областния град и ще се допуска преминаването само на граждани, които разполагат с изискваните документи, указващи причината за тяхното пътуване и тези с настоящ адрес, които се прибират.

Предвижда се гратисен период до неделя за жителите на В. Търново, които в петък вечерта са отпътували извън града да се приберат по домовете си. От полицията напомнят, че е забранено посещението на паркове, детски площадки, градски градини и други открити места. Разрешава се извеждане само на домашни любимци. ОДМВР – В. Търново призовава гражданите да не напускат домовете си и града без причина, с цел предотвратяване разрастването на заразата от коронавирус.

Ръководството на областната дирекция благодари на гражданите, които проявяват разбиране и спазват наложените противоепидемични мерки.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново