Великотърновска фирма дари 56 000 лв. за операция на млад мъж в Турция

Публикувано на пн, 13 Юли 2015
571 четения

Великотърновската фирма “Кармела-2000” дари 56 000 лв. за операция на 32-годишния Георги Борисов от София. Младият мъж има нужда от трансплантация на бъбрек, която в Турция ще струва 31 600 долара. Преди време Георги беше поставил дарителници в няколко магазина в столицата, но на 6 юли през нощта крадец чупи витрината на един от тях и открадва касичката, в която има около 700 лв.
Гледахме телевизионния репортаж за съдбата на Георги и за кражбата на дарението и със съпруга ми решихме да му помогнем за операцията, каза Соня Стоянова, управител на “Кармела-2000”. Според нея този акт е въпрос на вътрешно убеждение, има много състрадателни хора, но не всеки има възможност да помогне. Нашата фирма е стабилна финансово и се надяваме Георги да бъде опериран успешно. Не сме го направили за някаква известност, затова искахме да останем анонимни, но случаят се разчу и нямаше как да не се разкрием, допълни Стоянова.
Георги Борисов страда от бъбречна недостатъчност и от 6 години е на хемодиализа. Надява се да събере пари за операция в Турция, затова поставя касички на няколко места в столицата. Преди това негов приятел стартира в интернет форума “Предприемач”инициатива за спасяването на Георги. След това е открит и сайт за дарения. Въпреки кражбата на касичката, младият мъж е добронамерен и пожела на крадеца да си купи нещо стойностно с парите. В момента полицията издирва крадеца, иззети са допълнителни веществени доказателства за кражбата.
Фирма “Кармела-2000” е в сладкарския бизнес повече от 15 години и е известна с благотворителността си. Като част от нея са дарените средства за обзавеждане на вип стая в детското отделение на областната болница във Велико Търново.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново