Велико Търново ще празнува 22 март с богата програма

Публикувано на чт, 7 Мар. 2019
1873 четения

С богата програма В. Търново ще отбележи празника на града – 22 март. Ще има 12 изяви за деца и ученици, 5 куклени спектакъла, 7 изложби, 6 представяния на книги, 4 театрални спектакъла и 3 спортни събития. Първото събитие в предпразничната програма е десето юбилейно издание на “Трабант фест”. Всички почитатели на тези немски автомобили ще могат да ги разгледат на 16 март от 11.00 ч. пред сградата на Община В. Търново. На следващия ден – неделя, от 19,00 ч. е концертът на румънската поп звезда – INNA, в ДКС “В. Левски”. На 19 март от 19.00 ч. е спектакълът “Теменужката от Монмартър” по оперетата на Имре Калман в МДТ “К. Кисимов”. Празничният концерт на Биг Бенд Велико Търново и Джуниър бенд при СУ “Ем. Станев” е на 21 март от 19.00 ч.. Музикантите ще свирят под диригентската палка на Владимир Бошнаков и Йордан Цветанов. Гост-солисти са кларинетистът Илия Илиев – Професора, синът му Илия Илиев, Пламен Павлов и Иван Памуков, както и със специалното участие на Нора Караиванова и Маги Джанаварова.
Празничният 22 март ще започне в 7,30 ч. със света литургия, отслужена от великотърновския митрополит Григорий в църквата “Св. 40 мъченици”. След водосвета и благослова за здраве към центъра на града ще тръгне празнично шествие. Ритуалът по издигане на знамената пред сградата на Общината ще е в 10,30 ч., след което ще има празнично слово на кмета на града Даниел Панов и благослов от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. Програмата ще продължи с концерта “Велико Търново празнува” с участието на Любо Киров и Севдалина и Валентин Спасови. От 11.00 ч. в МДТ “К. Кисимов” ще започне тържествената сесия на ОбС, а час по-късно пред сградата на Общината ще бъдат представени удостоените със званието “Почетен гражданин” и на носителите на награда “Велико Търново”.
Концертът с участието на изпълнители от В. Търново ще е от 14.00 ч. В късните часове ще се състои поредният стрийт парад и аудио-визуалният спектакъл “Царевград Търнов – звук и светлина”.
На 22 март хълмът Царевец, църквата “Св. 40 мъченици” и музей “Възраждане и Учредително събрание” ще бъдат отворени за безплатно посещение от 9,00-16,00 ч. На 23 и 24 март в Mall – В. Търново, ще се състои винено изложение, организирано от Sommelier.bg. Ще гостува Международният фестивал за анимационни филми “Златен кукер”. Прожекциите за деца са с вход свободен.
Празничната арка на ул. “Независимост” ще има нова визия. Тя ще бъде изработена от Общината и студенти от ВТУ.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново