Велико Търново ще е домакин на българо-руски туристически форум

Публикувано на вт, 12 Мар. 2019
151 четения

Българо-руски туристически форум ще се проведе през април във В. Търново. Това стана ясно по време на работно посещение в Москва на министъра на туризма Николина Ангелкова.
По време на събитието в старата столица представителите на руския бизнес ще имат възможност да се запознаят с културно-историческото богатство на България и В. Търново. Само за миналата година посещенията на граждани от Руската федерация у нас са близо 512 000, което нарежда страната на шесто място сред водещите пазари за входящ туризъм у нас. По данни на Регионалния исторически музей във В. Търново гостите от Русия за 2018 г. са 10 379 души.
Преди дни Общинската агениця по туризъм “Царевград Търнов” се включи в българския национален щанд на най-голямото туристическо събитие в столицата на Русия, което бе открито от министър Ангелкова. На него стана ясно, че предстои подписване на документ за сътрудничество в областта на туризма с Асоциацията на регионите на Русия, което ще доведе допълнително руски туристи в страната.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново