Вдигат автосервиз и шоурум на Трошана

Публикувано на пн, 26 Авг. 2019
3629 четения

Жилищна сграда, шоурум и автосервиз ще бъдат изградени към местността Трошана във Велико Търново. Инвестиционните намерения за апетитния терен са на двама предприемачи и вече са съгласувани с Регионалната екоинспекция и Общината.
Първият проект е на “Европа 2007” ЕООД и предвижда промяна на предназначението на три поземлени имота с обща площ от 7 декара, върху които ще бъдат построени шоурум, автосервиз, паркинг и жилищна сграда. Предвидено е и изграждане на спомагателна пътна инфраструктура като допълнителен подход към обекта. Захранването с вода ще се извърши чрез присъединяване към главния водопровод, преминаващ през един от имотите или от водопроводно отклонение, захранващо близката бензиностанция.
Вторият проект е на ЕТ “НД-93-Недялко Димитров”, който предвижда изграждане на заведение за хранене и автомагазин. Инвестиционното предложение също изисква промяна предназначението на поземлените имоти, като процедурата вече е задействана в местната администрация.
В момента местността Трошана е застроена само в източната част. Там на 25 септември 2009 г. беше открито първото сателитно селище в региона “Велико Търново Хилс”. Инвестицията бе на покойния бизнесмен Петър Христов и неговите съдружници от “България Инвестмънт Груп” – Рон Дихно и Яков Хай, в партньорство с компанията “Тидар България”.
В първите години интересът към “Велико Търново Хилс”, намиращо се само на 2 километра югоизточно от центъра на старата столица, беше много голям. Но сега част от луксозните апартаменти все още са свободни. Продажбата им започна отново през 2017 г., като внимание към жилищата проявяват основно млади семейства с деца, тъй като цените са много по-ниски от тези в останалите части на Велико Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново