Възстновяват поетапно обществения транспорт

Публикувано на чт, 28 май 2020
3048 четения

След нормализиране на пътнокопотока ще бъдат направени промени в транспортните схеми на обществения транспорт. Това стана ясно по време на онлайн заседанието на Общинския съвет във В. Търново. Част от автобусите продължават да пътуват по разреден график, а възстановяването на превоза ще стане поетапно, уточни кметът инж. Даниел Панов в отговор на питане на общинския съветник Валерия Дончева относно нормализирането на графика на обществения  транспорт.

„След изтичане на извънредното положение на 13 май и нормализиране на голяма част от обществения и социален живот, възникна необходимостта от възстановяване графика на автобусния превоз. Това обаче все още не е факт, повечето автобусни линии продължават да работят с разреден график, а микробуси, вместо автобуси превозват пътниците“, посочи Валерия Дончева. Общинският съветник от “БСП за България”, АБВ, “Движение 21” посочи, че е получила сигнали от хора с хронични заболявания, които са затруднени от придвижването си до областния град.

Кметът заяви, че по отношение на градския транспорт е възстановен нормалният график на линиите 4, 70 и 110. „В междуселищния превоз на територията на община В. Търново са възстановени курсовете до Ново село, Малък чифлик, Беляковец и Леденик, без последните два курса. В делничните дни има автобуси до Килифарево, Нацовци, Големаните и Плаково. Почти е възстановена линията В. Търново – Дебелец“, посочи още инж. Даниел Панов.

Селата Дичин, Ресен и Водолей са обхванати от линията В. Търново – Павликени. Хората от Ресен се обслужват и от линията В. Търново – Никюп.

Автобусната линия Присово – Пчелище – Миндя все още се изпълнява на разреден график, не е възстановена и линията В. Търново – Керека, която обслужва и село Буковец, но това се очаква да стане от 1 юни.

„След 14 юни заедно с кметовете и кметските наместници ще направим анализ относно пътникопотока и при необходимост ще бъдат направени съответните промени в транспортните схеми“, увери кметът инж. Даниел Панов.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново