Възпитаници на СОУ “Вл. Комаров” засадиха български рози на Канарските острови

Публикувано на пн, 25 апр. 2016
1041 четения

Ученици от СОУ “Владимир Комаров” засадиха български рози в двора на испанско училище в Санта Круз де Тенерифе на Канарските острови. Екип от търновското школо участва в работна среща по проекта “Всички за здраве, здраве за всички”, който се финансира по програма Еразъм +.
Петокласниците Димитър Димитров и Борислав Иванов, Петя-Мария Методиева от IX клас, Милен Петров и Мирослав Иванов от X клас са пътували до Тенерифе заедно със своите учители. Там те са представили Велико Търново и страната пред свои връстници от Испания, Турция, Полша, Италия и Румъния.
При първата среща с домакините децата са си разменили подаръци и засадили българските рози. В чест на Световния ден на здравето 7 април в испанското училище е била открита изложба с традиционна кухня на всяка от шестте страни, които участват в проекта. На фона на музикални ритми от всички страни, учениците и техните ръководители са се забавлявали. Българските деца са посетили красив плаж на Атлантическия океан и вулкана Тейде. За всички участници е била организирана и панорамна обиколка с открит автобус из град Санта Круз де Тенерифе.
20 000 евро спечели СОУ “Владимир Комаров”, за да реализира своя проект по актуалната тема за здравословния начин на живот. Учителите и учениците ще работят по темата в продължение на три години, а следващата партньорска среща е в Италия през 2017 г.
Златина ДИМИТРОВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново