Възпитаници на ПМГ се завърнаха от работна среща в Малта

Публикувано на вт, 3 Дек. 2019
319 четения

Ученици от Природо-математическа гимназия “Васил Друмев” участваха в работна среща в Малта. Визитата се проведе в рамките на проекта “Спорт и разнообразие”, а това е първата среща за учебната 2019-2020 година.
Участниците обмениха мисли по теми, свързани със спорта – толерантността и равноправието в спорта, увреждания и равни възможности в спорта. Сами стигнаха до извода колко важно е не да печелиш победа на всяка цена, а да приемаш различните по националност, пол, религия и да научиш нещо от тях, да почерпиш сила и кураж от хората с недъзи, които постигат спортни резултати със силата на волята и вярата във възможностите си и да вдъхновяват всички.
Ученици от Малта, България, Франция, Италия, Гърция и Полша играха Rounders – игра, подобна на крикет, залови флага, футбол на открито, плажен футбол и плажен волейбол. Забавляваха се, учиха нови игри и се запознаха с ученици от другите държави. Походът се оказа изненада и предизвикателство – проливният дъжд продължи с часове и всички изминаха маршрута мокри до кости, но удовлетворени и сближени. Успяха да подобрят уменията си за работа в екип по време на спортните дейности и културната програма: обиколка на остров Гозо и старата столица Мдина и да намерят приятели, с които се разделиха със сълзи и обещания за бъдещи срещи.

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново