Възпитаничка на Гимназията по туризъм спечели Специалната награда на международен форум

Публикувано на вт, 5 май 2020
106 четения

Десетокласничката Елисавета Петрова от великотърновската Гимназия по туризъм взе Специалната награда на Международния културен форум “Велики Преслав – история на цял един народ”. Тя впечатли журито с есето си “Аз съм азбукарче”. Така за втора поредна година ученик на ПГТ “Д-р Васил Берон” спечели Специалната награда за литературна творба. В миналото издание на конкурса отличието заслужи стихотворението на Иванета Пейкова “По уличките на Великия Преслав”.
От тази учебна година международният форум е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката. В него са взели участие деца от 21 области на България и 6 други държави – Великобритания, Молдова, Канада, Австрия, Чехия и Франция. Общият брой участници в двете направления – литературни и художествени творби, е 196, а в надпреварата са се съревновавали 30 есета, 26 стихотворения и 140 художествени творби.
За участието си в конкурса двете момичетата са били мотивирани от Славка Проданова, учител по икономически предмети в ПГТ.

Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново