Вандализмът в парковете на В. Търново зачестява

Публикувано на чт, 20 февр. 2020
1664 четения

За пореден път имуществото в градските паркове на В. Търново е обект на посегателство. Вандалските актове не само не спират, а дори зачестяват, показват наблюденията на екипа на “Янтра ДНЕС”. За това алармират и писмата на граждани, изпратени до редакцията на областния всекидневник. “Обръщам се към Вашия вестник с молба да обърнете внимание на следния проблем, а именно състоянието, в което се намира в момента детската площадка на парк “Никола Габровски”. От началото на новата 2020 г. зачестиха вандалските прояви в парка. Всички съоръжения са в почти окаяно състояние. Нощем е тъмно, събират се младежи, които се чува как крещят и буйстват и най-вероятно чупят съоръженията. Личат си следите от грубата сила, с която всичко е потрошено. Надявам се в скоро време да бъдат взети мерки преди от хубавия ни парк да не е останало нищо друго освен дървета”, пише Марина Поглубко, която живее в близост до парк “Никола Габровски”.
Припомняме, че неотдавна пързалката в парк на Света гора също се превърна в опасно за живота на децата съоръжение. Не бяха пощадени и пейките покрай шадраваните на парк “Марно поле”, както и наскоро монтираните стойки за велосипеди.
“Наясно сме с пораженията, които са нанесени в почти всички паркове на Велико Търново. За съжаление не успяваме да възстановяваме всичко толкова бързо, колкото бързо бива повреждано. Винаги първо поправяме най-опасните повреди, а както всяка година през пролетта ще вземем мерки и за останалите щети. Последните планови ремонти бяха през есента. Вече са ремонтирани беседката в парк “Никола Габровски” и пързалката на Света гора, а преди началото на активния пролетен сезон ще се погрижим и за останалото”, каза Зорница Кънчева-Миладинова, началник-отдел “Околна среда” в Община В. Търново. Тя допълни, че в парковете няма видеонаблюдение и охрана. Изключение е паркът на Света гора. Той се охранява от фирма, която поема щетите, в случай че не залови нарушителите. Миладинова припомни още, че въпреки действията на полицията при поставянето на циментовите колове на клетката за разходка на кучета в парк “Никола Габровски” още първата нощ всички са съборени на земята. Наличието на камера в парк “Марно поле” също не успява да предотврати посегателствата върху чешмичката, добавя общинарката.
Николай ВЕНКОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново