В Ресен стартира антиспин кампания

Публикувано на вт, 27 Ное. 2012
150 четения

От понеделник в Ресен стартира антиспин кампания, посветена на 1 декември – Световния ден за борба със СПИН. Тя е организирана от младежкия клуб “Отвори очи” и ще премине под мотото “Днес по-информирани, утре по-здрави”.
Кампанията ще продължи цяла седмица и за всеки ден членовете на клуба са замислили интересни инициативи. Ще бъдат разпространени информационно-образователни брошури за това какво представлява СПИН и как да се предпазваме от него.
Ще бъде обособен и кът пред читалището в селото, а гост на децата от клуба ще бъде д-р Красимир Шишманов, общопрактикуващ лекар в Ресен.
Интерактивно обучение по темата за СПИН ще бъде проведено днес. В него ще се включат както младежите от клуба, така и ученици от основното училище.
За първи път в селото ще се проведе състезанието “Пътят към здравето” с младежи от “Отвори очи”. Отбори ще се състезават на цялата територия на Ресен, където ще преминават през различни препятствия и предизвикателства, за да стигнат до истината, че здравето е най-важното.
По време на кампанията ще бъде проведен и конкурс за най-оригинално мото за отбелязването на 1 декември през 2013 г. През седмицата ще има беседи с деца и родители на здравни теми. Инициативите ще завършат на 1 декември с палене на свещи под формата на лента в парка на Ресен в памет на жертвите на СПИН. Ще се включат и представители на читалището, женския и пенсионерския клуб, училището и обществеността на селото.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново