В ПГСАГ избраха най-добрите млади строители

Публикувано на пн, 15 май 2023
192 четения

Състезание за най-добър млад строител се проведе в ПГСАГ “Ангел Попов” във Велико Търново. Участие в него взеха учениците от 9, 10 и 11 клас, специалности “Строителство и архитектура” и “Архитектурна реставрация”, а надпреварата бе много оспорвана. Участниците, освен бързина, демонстрираха също добра теоретична и практическа подготовка. Те подреждаха тухлена зидария, направиха пана от облицовъчни плочи, изчертаваха фасада на двуетажна сграда, като трябваше да са бързи, но и да демонстрират майсторско изпълнение, за да впечатлят журито с председател инж. Георги Николов, учител по практическо обучение в гимназията.
Заслужено на първо място се класира отборът на Александър Стайков, Габриел Маринов, Виктор Атанасов, Денис Димитров и Георги Христов от 11 клас, специалност “Строителство и архитектура”. Втори стана тимът на Александра Трифонова, Камелия Павлева, Венцислав Костов, Петър Атанасов и Цветелин Пенчев от 9 клас, специалност “Строителство и архитектура”, а почетното трето място зае екипът на десетокласниците от специалност “Строителство и архитектура” Кристиан Дуков, Борислав Христов, Виктор Джомов и Калоян Цонев, информираха от ПГСАГ.
Надпреварата е част от кампанията “Мисля за моето бъдеще”, организирана от РУО. Гост в училището беше Юлия Величкова, старши експерт по професионално образование и обучение.
В рамките на същата кампания за кариерно ориентиране за средношколците в ПГСАГ “Ангел Попов” се организираха и изложби на ученически проекти, свързани с различни професии. Едната беше на гимназистите от специалност “Интериорен дизайн”, която включваше рисунки и макети, представящи темите и проектите, изготвени от различните випуски през учебната година. Страхотно обзавеждане, етюди, цветни вдъхновения и компютърни рисунки приветстваха всеки посетител на гимназията за няколко дни. В централното фоайе на училището имаше и икебани, изработени от ученици от специалност “Парково строителство и озеленяване”, като цветята, зеленината, идеите и чувство за естетика бяха основни акценти в изложбата. На екран беше представена и фотоизложба на тема “Избрани моменти от учебната практика по геодезия”, в която кадри от миналото и настоящето на практическото обучение на геодезистите радваха зрителите със запечатани работни моменти.
Николай ВЕНКОВ
сн. ПГСАГ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново