В ОУ „Димитър Благоев“ ще се проведе регионалното състезание „Spelling Bee”

Публикувано на чт, 14 Мар. 2019
149 четения

В ОУ „Димитър Благоев“ във В. Търново ще се проведе Регионалното състезание по правопис на английски език “Spelling Bee“. Надпреварата ще се състои на 24 март – неделя от 11,00 ч., в залата на училището. В нея ще участват класиралите се на първо и второ място ученици от региона. На 23 и 24 март ще се проведат подобни състезания в общо 8 града на страната. Те са част от Деветото национално състезание по правопис на английски език “Spelling Bee” и ще включва класиралите се учиници от съответните региони.

Тази година в състезанието се включиха над 6500 ученици от 297 училища в цялата страна. Най-добрите 30 от тях, излъчени след регионалните състезания, ще участват в националния финал на 21 април в София и ще определят Spelling Bee шампиона на България. В миналогодишното състезание престижната награда беше спечелена от Бианка Месова от Перник.

“Spelling Bee” е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на  Посолството на САЩ, Британски съвет и Езиков и изпитен център АВО и Министерството на образованието и науката.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново