В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ направиха стена на дарителите

Публикувано на пт, 22 май 2020
510 четения

В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново беше открита стена на дарителите. По този начин медиците и ръководстото на стационара изказват своята благодарност към всички, проявили съпричастност и лично отношение към развитието на най-голямото лечебно заведение в областта. Идеята за създаването й е взаимствана по примера на болиница „Хадаса“ в Йерусалим, където има стена, посветена на хората, помогнали за изграждането й.

Първите 23 табелки, които са поставени на стената на дарителите в МОБАЛ, са на граждани, институции и фирми, дарили средства и апаратура за нуждите на болницата в борбата с COVID-19. Идеята на ръководството е това да се превърне в традиция, която да се развива във времето.

От началото на падемията в закупуване на апаратура и лични предпазни средства са инвестирани 188 210 лв. Сред дарителите са Конституционният съд, Окръжна прокуратура, Районна прокуратура – В. Търново, Регионална здравна инспекция, Сдружение на свободните зидари и др. Фирма „Екстрапак“ дари апарат за белодробна вентилация от висок клас на болницата. Нов респиратор и пациентен монитор дариха и членовете на Зонта клуб, Ротари клуб – Велико Търново и Ротари клуб – Елена. На разположение в реанимация са и два апарата за белодробна вентилация и два монитора, дарение от фирма “Престиж-95”.

Помощта на всички, които даряват е повече от необходима в момента, тъй като лечебните заведения са изправени пред непознато предизвикателство, а в борбата с него е необходим сериозен ресурс. Солидарността и подкрепата на обществото днес са изключилно ценни, за да се справим и да устоим, споделиха от областната болница.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново