В малки шеф-готвачи се превърнаха учениците в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“

Публикувано на пн, 16 ян. 2023
1357 четения

С кулинарен конкурс в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във В. Търново откриха празничната седмица, посветена на патронния празник на учебното заведение. Той се проведе в три категории – „Сладкиши“, „Основни ястия“ и „Здравословна храна“ и представи богато разнообразие от храни. Най – активни бяха участниците в приготвянето на десертите, а в сектора със здравословните ястия оценяването беше толкова трудно, че се наложи наградата да бъде за най-атрактивно презентиране.
„Всички сте се представили перфектно, вашите кулинарни произведения са уникални. Радваме се, че и деца, и родители, се включихте толкова активно в тази инициатива“, каза директорът на училището Иваничка Петкова, която откри изложбата с ястия в кинозалата на училището.
Участниците в конкурса и техните произведения бяха оценявани от специалисти в областта на кулинарията, представители на местни ресторанти и родители на ученици в учебното заведение. Председател на журито беше Албена Драгнева, представител на Обществения съвет на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, а членове – инж. Маринела Карачолева, главен инспектор в РЗИ – В. Търново и експерт по здравословно хранене за деца, готвачът Николинка Йосифова, помощник-главният готвач Галина Григорова и главният готвач Йоана Върбанова. Някои от тях също бяха приготвили изненади за децата. Те представиха здравословна салата с киноа, мус от топено сирене, микс зелени салати и пуширани кайсии и боровинки, торта и други вкусотии.
„Избрахме най-атрактивния конкурс за начало на поредицата от събития, които предстоят във връзка с патронния празник на нашето училище и мисля, че не сме сбъркали“, каза д-р Офелия Иванова, психолог в ОУ „Св. Патриарха Евтимий“, която влезе в ролята на водещ. Музикални поздрави към присъстващите отправиха учениците Симона Карапенчева и Асен Недев, който беше и един от участниците, споделили видео с приготвянето на своето ястие за конкурса. Някои от участниците пък бяха решили да представят своите произведения, облечени като герои от приказки.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново