В болницата в Горна Оряховица празнуваха Деня на родилната помощ

Публикувано на пт, 20 ян. 2023
535 четения

В навечерието на Деня на родилната помощ – 21 януари, екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в болницата в Г. Оряховица отбеляза своя професионален празник. Гости на тържеството бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и зам.- кметовете Деница Коева и Григор Минков, директорът на Филиала към МУ – Варна във В. Търново доц. Диана Димитрова, Жана Павловска, председател на регионалната структура на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи и преподавател във филиала, с който МБАЛ си партнира, Боряна Кирилова, директор на дирекция “Социално подпомагане”, дами от Женското благотворително дружество “Свети Мина” и от екипа на ДГ “Елена Грънчарова”.
“Пожелавам детски глъч в отделението през цялата година! Пожелавам на целия екип да работите в единство и синхрон, като се надявам през годината в отделението да започнат работа още млади сестри, акушерки и лекари, защото това е основен проблем не само на нашата болница, но и на другите болници в страната – завръщането на младите кадри в общинските и държавните болници. Честит празник, бъдете благословени”, приветства празнуващите инж. Добрев.
“Уважаеми колеги, както всеки човек, така и всяка болница и болнично отделение имат понякога и своите трудни моменти. По време на тях си проличава волята, желанието и амбициите на хората да продължат напред. Вие имате една прекрасна професия, във вашите ръце се ражда човешкия живот. Това е една огромна отговорност, никога не я забравяйте и я носете с чест! Вярвайте в себе си, в своя професионализъм и само тогава и вашите пациенти ще имат вяра във вас, и бъдещите родилки ще идват без колебание да раждат в нашето прекрасно отделение”, поздрави колегите си д-р Иванов.
По традиция най- младите акушерки измиха ритуално ръцете на началника на отделението д-р Михаил Милатович, който се завърна след няколкомесечно отсъствие на работа. Това бяха Велимира Стойнова и Румина Трифонова – второкурснички в специалност “Акушерство” към Филиала на МУ, които работят в Родилно отделение от месец ноември миналата година.
За поредна година от Община Г. Оряховица бяха връчени подаръци и цветя за бебето и родилката, които посрещат Бабинден в АГО. Тази година това са Анджелина Грънчарова и малкият Симеон, който се роди навръх Антоновден с мерки 3 800 и ръст 52 см. За 24-годишната Анджелина, която е рехабилитатор в МБАЛ, това е първо раждане. Подаръците на щастливата майка връчи кметът инж. Добрев.
Подаръци – оригинални дървени плакети с имената на всеки един лекар и акушерка от отделението, икебана, бебешки шишета за хранене и сладкиши поднесоха и дамите от Женското благотворително дружество “Свети Мина”.
“Благодарим за грижите, които полагате за родилките, повечето от нас са раждали в това отделение и сме много доволни”, изказа своята признателност към екипа на Родилно отделение Рая Димитрова.
Медиците получиха благодарности и подаръци от родители и учители от ДГ “Елена Грънчарова”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново