Учителят Тео с лекция във ВТУ

Публикувано на вт, 7 февр. 2023
1341 четения

Любимият учител на България Теодосий Теодосиев ще изнесе лекция на тема „Бъдеще и настояще“ пред студентите на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Срещата ще е на 7 март от 12 ч. в Пета аудитория на Ректората на вуза, информираха от висшето учебно заведение.
Теодосиев е дългогодишен учител по физика и ръководител на специализирана школа по приложна математика и физика. Той е носител на множество награди и отличия: орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен, наградата „Св. Неофит Рилски“, наградата „Райна Кандева“, наградата на фондация „Св. св. Кирил и Методий“, единствен учител в България, награден с почетен диплом от Народното събрание.
Теодосиев ежегодно подготвя повечето от участниците в националните отбори на България за международни състезания и олимпиади. По-голяма част от златните медали, печелени досега от българи на световни форуми по физика, са на негови възпитаници. Техни са и най-високите индивидуални резултати и отборни постижения. Като ръководител, Тео има множество индивидуални първенци на националните олимпиади по физика и участници на международни олимпиади. Удостоен е със званието “Почетен гражданин” на родния си град Казанлък. Теодосиев е активен общественик. Рецензент е на множество сборници и учебници, както и автор на стотици статии.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново