Учителка с над 40 години стаж не спира да преподава

Публикувано на пт, 22 май 2020
5361 четения

Румяна Събева е учител с 40-годишен стаж, но все още продължава да преподава. Отдадена изцяло на професията си, тя и днес не спира да показва на учениците от ОУ “Бачо Киро” красотата на българския език и литература.
“Аз съм деен човек и това ми е заложено в природата. През годините никога не ми е било трудно да намирам общ език с учениците си, независимо от възрастта им. Винаги се стремя да се съобразявам с техните интереси и възможности”, казва учителката.
Румяна Събева споделя, че дистанционното обучение е било предизвикателство за нея. Въпреки първоначалните трудности, които имала, вече всичко върви гладко. Категорична е, че онлайн преподаването не може да замени живия контакт с децата. Те също са ѝ признавали, че досега не са изпитвали толкова силно желание да бъдат в училище, както в този момент.
Предстоящият 24 май за Събева е празник, който предизвиква в нея гордост и усещане за удовлетвореност от свършената работа. “Празнувайки, ние трябва да се обърнем към миналото, защото в него се крият корените на нашия език и култура. Чрез тях, през хилядолетната ни история успяваме да съхраним българското. Това е един от няколкото празници в годината, които ни карат да се гордеем, че сме българи, че сме свободни, че можем да изразяваме мнението си, споделяйки идеи и вслушвайки се един в друг. Аз ще продължавам да работя като учител докато това е възможно, защото без училището и учениците не мога да живея. Ние с тях сме едно цяло”, сподели учителката, която е един достоен представител на своята хуманна професия.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново