Учителка от СУ “Вичо Грънчаров” се включва в национална конференция за насърчаване на четенето

Публикувано на пт, 31 юли 2020
200 четения

Михаела Антова, учителка в горнооряховското СУ “Вичо Грънчаров”, за втора поредна година ще вземе участие в Национална конференция за насърчаване грамотността и четенето сред младите хора. Конкурсът е насочен към училища, детски градини, училищни, регионални и национални библиотеки, центрове за подкрепа на приобщаващото образование, както и към учени, художници, дизайнери и други хора на духа, за които темата е значима и които са я засегнали по един или друг начин в работата си.
Антова е учител по български език и литература, а правото да се включи в конференцията получава след участие в конкурс. На форума, в рамките на четири дни, участници от цялата страна заедно с университетски преподаватели и eTwinning посланици ще споделят добри практики, насърчаващи четенето. Поради наложилата се извънредна ситуация в страната мероприятията ще се проведат онлайн.
“Темата на тазгодишното издание на Конференцията е актуална, тъй като в рамките на няколко месеца се наложи да общуваме с учениците в електронна среда. “Споделеното четене” е подходяща и ползотворна практика във виртуалното пространство. Чрез “споделяне” учениците не само обменят информация за нещо, а и общуват пълноценно, учат се да си помагат и да бъдат полезни на другите. С помощта на книгата децата повишават не само четивната си грамотност, а разширяват и светогледа си. Поради тази причина трябва да ги насърчаваме да четат”, споделя Антова в социалните мрежи. Това я мотивира да търси различни подходи в работата си, чрез които да помага на подрастващите да осъзнаят важността на четенето и да преоткриват силата на книгите.
Националната конференция за насърчаване на грамотността и четенето сред младите хора е организирана от Център за развитие на човешките ресурси в София. СУ “Вичо Грънчаров” е единственият представител от община Горна Оряховица.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново