Учители от СУ “Ем. Станев” бяха на обучение в Италия по програма Еразъм +

Публикувано на ср, 15 сеп. 2021
224 четения

През месец юли беше осъществена мобилност по проект “Творчество за бъдещето: насърчаване на критичното мислене и решаване на проблеми в класната стая”. Проектът се осъществява по програма Еразъм + и е насочен към учителите и учениците в начален етап. В периода 25 юли до 1 август петима учители от СУ “Емилиян Станев” – И. Тотева, Г. Гогева, С. Ганева, Г. Николова и Б. Бонева бяха на обучение в град Болоня, Италия, съобщиха от най-голямото училище в областта.
Целта е овладяване на различни стратегии, инструменти и идеи, чрез които да бъдат вдъхновени креативността и мотивацията на учениците чрез иновативни и интерактивни методи на преподаване, базирани на учене чрез опит. По време на обучението учителите имаха възможност да повишат своите дигитални компетентности, да работят в различни групови занятия, да използват различни инструменти, методи и похвати в подкрепа на творческото мислене, както и да обменят опит с останалите участници в курса, които бяха от пет различни държави. Курсът се провежда изцяло на английски език, което е и едно от основните изисквания към участниците.
През следващите месеци предстои осъществяване на различни дейности, заложени в програмата на проекта, свързани с прилагането на практика на овладените знания и умения. Обмисля се в част от активностите да участват и родители, като идеята е те да бъдат въвлечени в образователния процес.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново