Учители от СОУ “Вела Благоева” се обучаваха във Великобритания

Публикувано на ср, 16 Сеп. 2015
662 четения

Педагозите Милена Трендафилова и Мирослава Колева са участвали в интензивна образователна програма заедно с преподаватели от още шест европейски държави.

Двама начални учители от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново завършиха практическо обучение в университета на историческия английски град Портсмут. Педагозите Милена Трендафилова и Мирослава Колева са участвали в международен курс на тема “Език и практическа методология. Творчеството в класната стая”. В интензивната образователна програма са се включили преподаватели от още шест европейски държави – Италия, Испания, Словения, Финландия, Естония и Унгария.
Реализираната мобилност на двете търновски учителки е част от пpoeктa “Рaзшиpявaнe нa eвpoпeйcкoтo измepeниe нa образователния пpoцec в СОУ “Вeлa Блaгoeвa” чpeз професионално paзвитиe нa yчитeлитe”, който се реализира по програма “Еpaзъм+” на ЕС.
“Програмата на курса ни беше наситена и разнообразна – език, лексика и голям спектър от ролеви игри в класната стая. Участвахме в дискусии и лекции за националния учебен план, началното образование и спецификата на типичния учебен ден в Обединеното кралство, както и в интензивна и пълноценна обмяна на опит с колегите от другите държави. Специално за нас бяха организирани и учебни визити в Уинчестър и Портсмут”, споделиха началните педагози.
Те признаха, че са обогатили своя професионален опит с богат набор от нови идеи и практически умения за общуване на ниво учител – ученик. Освен това са успели да подобрят собствените си езикови умения и са получили полезни знания за управление на класната стая. По време на визитата те са били настанени в английско семейство. Благодарение на това са получили реалистична представа за бита и културата на местното население, а в частност и за живота на децата у дома и в училище.
З. ГЕОРГИЕВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново