Учители иноватори се обучават с “Тинузавър”

Публикувано на чт, 29 юли 2021
105 четения

Онлайн обучение от 16 август ще подготвя нови учители за работа по успешната методология за преподаване на математика, физика, програмиране и роботика с платки “Тинузавър”. В рамките на 20 учебни часа педагозите ще имат възможност да получат знания и развият умения в хардуера, програмирането и в представянето на проекти, които да използват в своята работа с ученици в клас или в курсове. Обучението е разпределено в 5 занятия, всяко от които по 4 астрономически часа. Първите занимания са фокусирани върху хардуера и неговото сглобяване. Следващата част е насочена към програмирането, а последната е за създаване и представяне на проекти. Учителите ще следват същите стъпки, през които ще преминат и учениците, но в допълнение ще се запознаят и с методиката на преподаване.
Темите, които ще бъдат засегнати в обучението, са: Как се сглобяват електронни микроконтролерни платки, Методика на преподаване по СТЕМ, Как да работим в екип и Работа по практически ориентирани проекти и представянето им. По време на курса се работи с учебни материали, инструменти и др., а именно: комплект Тинузавър Стартер ЕДУ, който включва една основна платка с микроконтролер, две допълнителни платки със сензори и други периферни устройства, а също и USB програматор за качване на машинния код; комплект поялник с допълнителни инструменти и комплект с платка и електронни компоненти за сглобяване тип мултивибратор. Получените по време на обучението учебни материали остават за участниците, като са включени в таксата за участие в размер на 300 лева, поясняват организаторите.
Досега над 35 участници, сред които и студенти, в 12 български града и онлайн са се обучили по системата и с учебните комплекти на “Тинузавър”. Те прилагат методологията в клас или в курсове за деца и студенти, любители на програмирането и роботиката.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново