Извършиха основен ремонт на стола в СУ “Емилиян Станев”

Публикувано на чт, 5 Окт. 2017
1169 четения

Заради обжалване на процедурата по конкурса децата все още се хранят от кухнята “майка”

Извършен е основен ремонт на стола в СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново, видя на място екип на “Янтра ДНЕС”. Директорът на училището Кина Котларска обясни, че обновяването струва 28 000 лв., които са от бюджета на учебното заведение. С тях, заради предписание от Областната дирекция по безопасност на храните, е извършена подмяна на дограмата, цялостно измазване, изкърпване и боядисване, подмяна на осветлението, окачен таван, нови маси и столове.
Направен е и нов евакуационен изход, защото е имало предписание от пожарната, тъй като столовата част е много голяма, а по новите изисквания за такива пространства трябва да има поне два.
Децата обаче все още се хранят от кухнята майка в ОУ “Патриарх Евтимий”, въпреки обявения конкурс за отдаване под наем на стола училището след решение на Великотърновския общински съвет. Процедурата е в Административния съд, след като фирмата, класирана на второ място, обжалва резултатите от конкурса. От общинската администрация не пожелаха да съобщят имената на фирмите, само уточниха, че тази, класирана на първо място, е от Горна Оряховица, а тази, която обжалва е софийска.
Според решението на местния парламент бъдещият наемател се задължава да осигури столовото хранене на учениците от СУ “Емилиян Станев” при спазване на всички нормативни изисквания и при цена на купон за едно хранене не по-висока от 2,50 лева. В момента цената на купона за храна от кухнята в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” е 1,80 лв., която обслужва ученическото хранене във всички търновски училища, в Дебелец, Килифарево, Ресен и Самоводене.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново