Учениците от ОУ „Бачо Киро“ са сред най- добрите в страната по три учебни предмета

Публикувано на нд, 26 февр. 2023
5167 четения

Учениците от ОУ „Бачо Киро“ във В. Търново са сред най-добрите в страната по математика, английски и български език. Училището е в топ 30 за България по брой участници във финалния кръг на олимпиада „Кингс“ по математика, в топ 50 по брой ученици, получили диплома с първа и втора степен за ниво на знания по английски език и в топ 30 по брой ученици, получили диплома с първа и втора степен за знанията си по български език, информираха от школото.
За отличните си резултати в олимпиада „Кингс“ по математика са наградени ученици от начален етап. Диплома първа степен получава Максим Енев от 2 „д“ клас, който е на първо място в страната в своята възрастова група, а съученичката му Диляна Богомилова е отличена с диплома втора степен. При третокласниците Александър Пъшев също получава диплома първа степен, а Лилия Мицова и Павел Пенев от неговия клас – диплома втора степен. Същата степен диплома в своята възрастова група заслужиха и четвъртокласниците Теадара Тодорова, Александър Апостолов, Георги Калпакчиев и Изабела Димитрова. В прогимназиален етап на олимпиадата по математика с диплома втора степен са наградени: Никола Цветанов, Петър Петров и Румяна Канъкова от 6 клас и Павел Герев от 5 клас.
За постиженията си в олимпиада „Кингс“ по български език и литература четвъртокласничките Александра Стефанова и Изабела Димитрова са отличени с диплома първа степен. Теадара Тодорова взе диплома втора степен, а Александър Апостолов – трета степен. В 3 клас диплома втора степен получават третокласниците: Александър Пъшев, Лилия Мицова и Дария Недкова.
За отличното си представяне в олимпиада „Кингс“ по английски език са отличени Лилия Мицова – с диплома първа степен, а Александър Пъшев, Катерина Раева, Александра Стефанова, Александър Апостолов, Изабела Димитрова и Биляна-Мари Великова – с диплома втора степен.
За резултатите си на олимпиада „Кингс“ по човекът и природата дипломи получиха Дария Недкова, Яница Ганева, Елица Трифонова, Теадара Тодорова, Александра Стефанова, Георги Калпакчиев и Александър Апостолов, посочиха от ОУ „Бачо Киро“.
Финалистите на олимпиади „Кингс“ са подготвени от учителите Петя Димитрова, Денка Пенкова, Галина Илчева и Цветелина Трифонова.
„Кингс“ е международна организация за провеждане на олимпиади. Тя стартира своята дейност преди 20 години в Грузия, организирайки национални състезания в държавата, а по-късно и в други страни. Дейността й в България започва в началото на 2022 г., с организирането на национални и международни олимпиади.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново