Ученици ще правят „умен“ кош за отпадъци

Публикувано на вт, 24 ян. 2023
1219 четения

Ученическият съвет на СУ „Владимир Комаров“ във В. Търново ще реализира проект, озаглавен „Умен кош за отпадъци“. Кошът ще разпознава вида на отпадъка и ще стимулира правилното разделно събиране на стъкло, пластмаса и хартия, а също така ще бъде в помощ и на незрящите хора.
Проектът на великотърновското училище беше класиран да продължи в следващия етап на конкурса на МОН и Държавната агенция за закрила на детето за най-добра инициатива на ученически съвет. Младежите от старата столица участваха в оспорвана надпревара със 180 ученически съвета от цялата страна в раздел „Здравен и/или екосъобразен начин на живот“. Ръководител на проекта е учителят Деница Димитрова, посочиха от СУ „Владимир Комаров“.
Конкурсът за най-добра инициатива на ученически съвет има за цел да стимулира дейността на ученическите съвети в полезни инициативи и да гарантира правото на учениците да бъдат активни субекти в живота на училищната общност. Проектите са в областите: „Изграждане на гражданско съзнание, в т.ч. доброволчески, благотворителни инициативи, обществено полезни дейности и съхраняване на националното самосъзнание“; „Интеркултурно взаимодействие” и „Здравословен и/или екосъобразен начин на живот”. Крайните победители в конкурса ще бъдат оповестени и наградени до 5 май, като за всяка конкурсна област ще се присъди по една първа награда на стойност 1500 лв. и една втора награда на стойност 1000 лв., а на останалите номинирани участници в конкурса ще бъдат връчени грамоти.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново