Ученици се включиха в бизнес форум

Публикувано на чт, 13 юни 2013
198 четения

Млади предприемачи от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново участваха в бизнес форума “Изгряващи звезди 2013”. В рамките на събитието се проведе Националното състезание за най-добра учебна компания на България, организиран от “Джуниър Ачийвмънд – България”. До участие в престижната надпревара в София бяха допуснати само 35 от всички 150 ученически фирми в страната, а неин патрон и пряк участник беше президентът Росен Плевнелиев. В събитието се включиха още министърът на образованието, американският посланик, кметът на столицата, посланици и представители на бизнеса.
Учениците от 11 “а” клас, които трупат опит в учебна компания “Виктория”, бяха подготвили презентация, за да запознаят журито със своята дейност през цялата учебна година. През втория състезателен ден младите хора са участвали в търговско изложение на произведените продукти. Учениците от гимназията участват и в Европейския конкурс “generations@school2013”, посветен на солидарността между поколенията.
Наскоро преподавателката по предприемачество в търновското СОУ Ивалина Климентинова е участвала в обучение за треньори в училищното образование. Семинарът е бил организиран от образователното министерство съвместно с екипа на “Джуниър Ачийвмънт – България”. Заявки за обучението са подали 178 учители от цялата страна, като едва 30 от тях са били одобрени.
СОУ “Вела Благоева” предлага обучение в профил “Предприемачество и бизнес” по програмата на “Джуниър Ачийвмънт” от 2010-та. Според координатора на обучението Мария Янкова, под ръководството на директора Ангел Янчев училището е добило имидж на бързо развиващо се учебно заведение не само в област Велико Търново, но и в страната. За тези три години в училището вече действат вече две учебни компании. Обучението по предприемачество е застъпено и в начален етап, където треньор е главен учител Пенка Иванова.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново