Ученици разкрасиха своето училище и близкия парк

Публикувано на чт, 22 юли 2021
553 четения

Ученици от ПГСАГ “Ангел Попов” съчетаха полезното с приятното, използвайки производствената си практика да превърнат своето училище и близкия парк в по-красиви и уютни места. Младежите от специалностите “Строителство и архитектура” и “Архитектурна реставрация” реновираха и боядисаха металните части на спортните съоръжения в двора на гимназията. Младежите от специалността “Интериорен дизайн” реновираха стари училищни мебели, като крайният резултат е подчинен на законите на естетиката, историята на училището и теми, свързани с училищния живот на младите хора.
Учениците от 11 клас, специалност “Интериорен дизайн”, също приключиха успешно практическите си задания – изработване на макети на жилища, офиси и обществени сгради в мащаб с реализирани творчески идеи за техния интериор. Единадесетокласниците демонстрираха усвоените знания за конструиране, моделиране, перспектива, цветознание, композиционен строеж на формите и проектиране, както и придобитите умения в часовете за практическо обучение по специалността.
Практическата работа на учениците от специалност “Парково строителство и озеленяване” е свързана с облагородяване и озеленяване на пространството около монумента на майсторите строители до гроба на Колю Фичето в парк “Дружба”. Те създадоха също цветни алеи и подновиха растителността в алпинеума в двора на гимназията. Производствената практика по специалността “Геодезия” приключи с усвоени умения за геодезически измервания и работа с тотална станция и нивелир. Част от практическата работа на бъдещите геодезисти се извърши на учебния полигон в парк “Дружба”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново