Ученици представиха областта в Академията за млади лидери

Публикувано на вт, 24 ян. 2023
295 четения

Ученици от ПГТ “Д-р Васил Берон” представиха Великотърновска област в националната инициатива “Академия за млади лидери”. След подбор на кандидатите и одобрение от организаторите и Министерството на образованието и науката от училището взеха участие 8 гимназисти: Камелия и Милица от 8 “в” клас, специалност “Администратор в хотелиерството”, Даяна и Емилия от 9 “б” клас и Теодорос от 10 “б” клас, специалност “Кетъринг”, Александра и Виктория от 10 “а” клас, специалност “Рекламна графика”, и Любомир от 10 “в” клас от специалност “Производство и обслужване в заведенията за хранене”. Техен ръководител бе Мариана Маринова, учител по история и цивилизация, посочиха от ПГТ “Д-р Васил Берон”.
Това е втората група ученици от училището, която взема участие в Академията. Само преди малко повече от месец други 8 младежи се включиха в обучението, проведено в Търговище, като и двата пъти Гимназията по туризъм беше единственото училище от областта.
В обучението се разглеждат темите “Младежко лидерство. Видове лидерство – нагласи, умения, участие”, “Умения на бъдещето – какво да научим да правим днес, за да преуспеем утре”, “Принос за общността, обществото и света – лидерството на утрешния ден”, “Ценности, принципи, цели – да направим света по-добро място с основано на ценности лидерство” и др.
Академията е по проект “Европейска година на младежта, Национални координатори – България”, финансиран от Европейската комисия по Договор за безвъзмездна финансова помощ и със средства в рамките на бюджета на Министерството на младежта и спорта.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново