Ученици от СУ “Вела Благоева” снимат филм за Велико Търново

Публикувано на пн, 29 май 2017
427 четения

Над филм за Велико Търново работи екип от ученици от клуб “Виктория” при СУ “Вела Благоева”. С любителската продукция младежите участват в националното състезание “Изгряващи звезди”, което се провежда с подкрепата на неправителствената организация за млади предприемачи “Джуниър Ачийвмънт”.
В петък младите хора запознаха със своя филмов проект кмета на старата столица инж. Даниел Панов и им обеща подкрепа. Със съдействието на градоначалника учениците ще получат свободен достъп за заснемане на кадри в избрани от тях музейни обекти, както и за последващото популяризиране на продукцията.
Ученици от клуб “Виктория” работят под ръководството на преподавателката Ивелина Климентинова. Тя сподели, че снимките за техния късометражен филм са продължили два месеца.
Даниел Панов пожела успех на младите творци в надпреварата и изрази увереност, че те ще я спечелят. Той предложи на учениците да обогатят филма с още кадри, представящи по атрактивен начин както историята и културата във Велико Търново, така и съвременния живот.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново