Ученици от СУ “Вела Благоева” получиха награда от национално състезание по предприемачество

Публикувано на чт, 22 окт. 2020
465 четения

Ученици от СУ “Вела Благоева” получиха награда от националното състезание по предприемачество “Изгряващи звезди 2020”. С работата си по проекта “Към иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси” те впечатлиха международното жури и грабнаха специалната награда таблет. Дванадесетокласниците от учебната компания “ECO Future” разработиха онлайн магазин и авторска книга “Какво правим за природата?”, напечатана на рециклирана хартия с финансовата подкрепа на фирма “Екстрапак”. Ръководител на младите предприемачи е учителката по икономически специалности в училището – д-р Ивалина Климентинова.
“Състезанието се проведе през месец юни, но получихме наградата си сега. От 40 отбора в цялата страна за финала се класирахме само 6, като там представихме бизнес идеите си на английски език. През тази учебна година дейността на “ECO Future” ще продължат от учебната компания на 9 “А” клас, като те пожелаха да носят същото име”, сподели д-р Климентинова.
Целта на състезанията по програма “Учебна компания” на младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди” е учениците да демонстрират наученото и да се отличат постиженията на най-добрите, както и да се даде видимост на мрежата от училища на Джуниър Ачийвмънт на национално и на международно ниво. 12-ото издание на форума “Изгряващи звезди” събира най-добрите ученически екипи, участвали през тази учебна година в програмата “Учебна компания”, призната от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество. Участниците, поканените да демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината, с онлайн презентация пред жури тази година бяха близо 1000 ученици от цяла България.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново