Ученици от СУ “Емилиян Станев” приготвяха здравословни храни

Публикувано на ср, 12 Дек. 2018
417 четения

Изложба на здравословни храни, приготвена от ученици, беше подредена в СУ “Емилиян Станев” във Велико Търново. В голямото готвене се включиха деца от осем паралелки от втори до четвърти клас. Основна цел на инициативата е да се провокира интересът на учениците към балансираното хранене, активната консумация на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, споделеното време със семейството при хранене и активния начин на живот.

Кампанията се реализира по модул “Наслади се на храната заедно с други”. Той е част от националната програма „По-здрави деца” на „Нестле България“, по която работят 10 учители и 184 ученици от училището.

Участващите учители провеждат дейности от септември по теми от шест модула на програмата – “Консумирай разнообразна и питателна храна”, “Контролирай порциите си”, “Избери водата”, “Движи се и играй активно”, “Наслади се на храната заедно с други” и “Играй активно със своя домашен любимец”. Очакваните резултати са подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище през учебната 2018/2019 г.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново