Ученици от старата столица станаха мениджъри за един ден

Публикувано на пт, 8 Ное. 2019
485 четения

Ученици от великотърновски училища заеха постовете на мениджъри в престижни международни и български компании и организации. Те седнаха на местата на директори в Националната агенция по приходите, зад бюрата на шефове на световни корпорации, големи застрахователни компании и банки, както и в кабинетите на директори на училища и мениджъри на хотели. Вчера младите управленци се включиха в инициативата “Мениджър за един ден” на “Джуниър Ачийвмънт България”.
Девет възпитаници на Старопрестолната гимназия по икономика се запознаха с работата на водещи фирми и институциии. Петима от тях бяха мениджъри за един ден в софийските клонове на големи световни компании и водещи български бизнесорганизации. Това бяха дванадесетокласниците от специалност “Банково дело” Илина Кушева, Стефан Георгиев, Велизар Добрев, Георги Колев и Марина Николова. В началото на септември Марина премина обучение по проект “Небанковият финансов сектор в България”, а участието ѝ в инициативата “Мениджър за един ден” ще разшири компетентностите ѝ в областта на финансите. Във В. Търново 4 момичета от 11 кл. станаха шефове на дирекции в ТД на НАП, с която гимназията има добри партньорски отношения. Даяна Стефанова, Десислава Филева и Улвие Еминова учат “Бизнес администрация”, а Селиме Расимова е от специалност “Банково дело”.
Учениците от ПГ по туризъм “Д-р Васил Берон” също участваха в инициативата. Те управляваха 4-звездни хотели в старата столица. Камелия Лесичкова от 10 кл., специалност “Организация на туризма и свободното време” и Красимира Георгиева и Гергана Терзиева, 11 кл., специалност “Туристическа анимация” видяха на практика какво е да ръководиш хотел в туристически град като В. Търново. Християна Вангелова, Елисавета Петрова и Габриела Кондева пък усетиха тръпката да управляват училището си. За изминалите 10 г. членовете на учебната компания “Бояр дриймс” са заемали за един ден позициите Президент на България, министър на туризма, заместник-министър на образованието, посланици и др.
СУ “Вела Благоева” се включва в инициативата от 2012 г. насам. Тази година Йоанна Крумова от 11 клас седна на директорския стол в ТД на НАП – В. Търново, а Габриела Евтимова от 12 и Даниела Борисова от 11 станаха директори в своето школо.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново