Ученици от СОУ “Вела Благоева” направиха хранилки за птици

Публикувано на пн, 3 Февр. 2014
661 четения

Ученици от пети клас при СОУ “Вела Благоева” във В. Търново направиха хранилки за птици. В петък те гостуваха на експертите от РИОСВ, където се проведе информационен ден по стратегическия проект “РИСК”, посветен на Световното десетилетие на биологичното разнообразие.
Учениците бяха запознати със значението на влажните зони и тяхното богатство, а също и системата за изграждане на природозащитната мрежа “Натура 2000” в България. След лекциите настъпи най-интересната част на информационния ден. Янина Николова, стажант в екоинспекцията, показа как се изработват хранилки за птици. За целта са необходими пластмасови бутилки, които се напълват със семена от слънчоглед. Бутилките се скъсяват и декорират с тънки пръчки, на които да стъпят птиците при хранене.
Хранилките ще бъдат окачени в училището, а тази интересна инициатива ще споделим и с ученици от СОУ “Ем. Станев”, заяви Милка Асенова от РИОСВ. Освен това ще бъде разпространен и плакатът “Да живеем в хармония с природата”, изработен в рамките на Стратегическия план за биологичното разнообразие.
Вася ТЕРЗИЕВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново