Ученици от ПМГ спечелиха национален екоконкурс

Публикувано на пн, 19 Авг. 2019
609 четения

Ученици от Природо-математическата гимназия “Васил Друмев” във В. Търново се пребориха за голямата награда в Националния конкурс за ученическа разработка на тема “Климатичните промени и бъдещето на нашата планета”. С разработки в творческото състезание участват младите таланти от Литературен клуб “Ерато” при ПМГ. За отличното си представяне екипът ще бъде възнаграден с участие в тридневен ученически еколагер, който ще се проведе в края на август.
Общо петима възпитаници на гимназията са работили по екологичната тема. Дванадесетокласниците Цветин Кръстев, Десислава Илиева и Динко Стойчев са написали есета, а Борис Цонев също от 12 клас – стихотворение. Автор на мултимедията, събрала ученическите разработки, е Петя Игнатова от 9 клас. Ръководители на учениците са Камелия Станчева – старши учител по български език и литература, и колегата ѝ Георги Игнатов – старши учител по информатика и информационни технологии.
Общо 7 училища получават голямата награда в конкурса, обявен през юни от Центъра за развитие на човешките ресурси, ИЦ “Европа Директно” в София и Европейския потребителски център – България. Той акцентира върху опазването на околна среда, грижата за природата, екологичния и здравословен начин на живот, а целта му е да даде възможност на младите хора да изразят своята позиция по тези глобални за човечеството въпроси възможно най-убедително и въздействащо.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново