Ученици от ПГСАГ “Ангел Попов” с награди от два национални конкурса

Публикувано на вт, 8 Ное. 2022
277 четения

Единадесетокласничката Ана-Мария Недялкова от ПГСАГ “Ангел Попов” във В. Търново спечели първо място в 19-ия Национален конкурс “Златна есен – плодовете на есента” – Севлиево. Надпреварата се организира от МОН, НДД – София, и Община Севлиево и в нея тази година участваха 821 рисунки и 104 творби от раздел “Приложно изкуство” на млади творци от 25 области на България. Целта на конкурса е да стимулира творческата енергия на децата да пресъздадат обаянието и красотата на есента, а рисунката на великотърновската ученичка наподобяваше картина на големия български художник Владимир Димитров – Майстора..
Ана-Мария работи успешно под ръководството на Даниела Петрова, старши учител практическо обучение в гимназията.
Ученици от училището се представиха отлично и в конкурса “С мисъл за бъдещето”, който също е национален. Преслав Цанков, ученик от 12 клас, специалност Архитектурна реставрация, спечели първо място в категория “Стихотворение”, а Цветомир Хрулев от 12 клас, специалност Интериорен дизайн – поощрителна награда в категория “Есе”. Конкурсът е организиран от СУ “Д-р Петър Берон” в Свиленград по повод 100-годишнината от създаването на училището. Неговата цел е да се отдаде почит пред могъщото дело на великия възрожденец, автор на прочутия “Рибен буквар”.
“Наградите са заслужени благодарение на положените от нашите ученици усилия. А когато талантът срещне подкрепа в лицето на учителите, сме сигурни, че искрата на будителството ще продължи да грее и в бъдеще. Както е казал д-р Берон, “Щото струваш, струвай го добре и мисли за сетнената”, коментираха от гимназията в старата столица.
Николай ВЕНКОВ
сн. ПГСАГ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново