Ученици от ПГ по туризъм участваха в обучителен лагер

Публикувано на пт, 12 Юли 2019
69 четения

Девет момичета от ПГ по туризъм “Д-р В. Берон” във В. Търново участваха в шестдневен обучителен лагер в Банско. Там те се включиха в интерактивни упражнения, театрални и видеоработилници. Осмокласничките Анета Филипова и Галя Стелянова, Габриела Кондева и Камелия Лесичкова от 9 клас, Веска Филипова, Гергана Терзиева, Дженифър Ибришимова, Красимира Георгиева и Симона Димитрова от 10 клас са част от учебната компания “Бояр Дриймс”, чийто ръководител е учителят по икономика инж. Славка Проданова.
“Още в края на април кандидатствахме в конкурса на сдружение “Про Европейска мрежа” за участие в летните лагери “All stars” в конкуренцията на ученици и ученически групи от цялата страна. Момичетата успяха да се преборят за място в лагера и заедно с техни връстници от Костинброд, Дупница и София се включиха в заниманията”, разказа г-жа Проданова.
Акцент в обучителния лагер са ценностите толерантност и многообразие, активно гражданство и критично мислене. Чувствителността по проблемите на невидимия расизъм и другите форми на нетолерантност изисква от младите хора да притежават лидерски и комуникативни умения, както и такива за работа в екип. Лагерът се организира като част от проекта “Заедно срещу расизма”. Това е международна инициатива по програма “Еразъм+”, по която работят партньори от Испания, Италия, България и Полша за периода 2017-2020 г.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново