Ученици от Гимназията по туризъм засадиха 50 борчета на Света гора

Публикувано на пн, 29 Апр. 2019
261 четения

Ученици от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ във В. Търново засадиха 50 борчета в парк „Света гора“. В залесяването се включиха ученици от IX а клас на специалност „Организация на туризма и свободното време“, ресторантьорите от IX б,  IX в и XI г клас, както и абитуриентите от  XII в клас. Те бяха ръководени от учителя по биология Албена Иванова и инж. Славка Проданова, преподавател по икономическите дисциплини.

Инициативата „Горичката на ПГТ“ е на екоклуб „Силивряк“ и учебната компания “Бояр дриймс”. Мечтата на учениците е от миналата година. Писали проект, не го спечелили, но не се и отказали. Тази година, мечтата е реалност, благодарение на специалистите от отдел „Околна среда“ на Община Велико Търново.

Екокампанията бе посветена и на Световния ден на Земята. Мотото през тази година са думите на американската природозащитничка и биолог Рейчъл Карсън  “В природата нищо не съществува само”. Бъдещите професионалисти в туристическия бранш знаят, че всичко в природата ни е дадено назаем от следващите поколения. Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, зелени и красиви са, а е и доказано, че правят хората по-спокойни и здрави.

Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всеки човек трябва да направи в живота си. Учениците от Гимназията по туризъм са наясно, че всички хора се борим и защитаваме това, което обичаме. Земята е единна и единствена и се нуждае от нашата помощ.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново