Ученици от Гимназията по строителство бяха в НВУ

Публикувано на пт, 3 февр. 2023
299 четения

Възпитаници на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” бяха гости на Националния военен университет “Васил Левски”.
Учениците разгледаха музея на Военния университет, където о.з. полковник Евгени Пенчев им разказа историята на Националния военен университет и отговори на всичките им въпроси. След това децата влязоха в Курсантския батальон, където надникнаха в едно спално помещение, разгледаха оръжейна и присъстваха на показ на оръжие.
Момчетата и момичетата са ученици в 8,9 и 10 клас и са членове на клуб “Родолюбец”, чийто ръководител е учителят по история в гимназията д-р Симеон Недев. “Дейността ни е свързана с патриотичното възпитание и опознаването на националните институции на територията на Велико Търново и региона. Искам тези деца да познават институциите, да знаят коя от тях с какви задачи се занимава, да мислят, да задават въпроси и някой ден, ако желаят, да станат курсанти във Военния университет”, споделя д-р Симеон Недев.
Преди да си тръгнат, учениците стреляха с еърсофт оръжието, което Военният университет притежава за тренировките и занятията по тактическа подготовка на курсантите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново