Ученици и учители от ОУ “Д. Благоев” бяха на работна визита в Румъния

Публикувано на чт, 31 окт. 2019
335 четения

dav

dav

Ученици и учители от ОУ “Димитър Благоев” във В. Търново се завърнаха от едноседмична работна визита в румънския град Питещ. Тя бе организирана по проект “Социалните медии – естествена среда за обучение” по програмата “Еразъм+”. Заедно с училищата партньори от Румъния, Турция, Полша и Италия великотърновският екип се е включил в редица интересни инициативи.
Чуждестранните гости са се срещнали с кмета на Питещ. Учениците са участвали в музикална фолклорна работилница, интерактивни уроци и арт ателиета. Всички заедно са отпразнували Международния ден на музиката, представяйки композитори и песни от различните държави. Вълнуващо е било и участието в симфоничен концерт – урок във Филхармоничната зала на града. Визитата е включвала посещение на манастира Куртя де Арджеш, Етнографското селище в Кошещи, ателието по керамика и беседата за демокрацията в румънския парламент в Букурещ. Обиколката е продължила в Националния природонаучен музей, парк “Херастрау”, двореца “Брънковяну” и есенния панаир в Тополовени с благотворителен базар на есенното плодородие и фолклорна програма.
Учителите от всички училища проведоха среща за планиране на дейностите по проекта и предстоящото гостуване в България. През април 2020 г. ОУ “Димитър Благоев” ще е домакин на последната визита.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново